Mark
Sven Jacobs
Ik ben Sven en kom als filmmaker en fotograaf dicht bij mensen, Met mijn ontwapenende uitstraling is ook mijn camera welkom. Dit stelt me in staat om krachtige en kwetsbare momenten van mensen in een verhaal vast te leggen. Ik heb naast mijn werk als zelfstandig fotograaf en filmmaker jarenlange werkervaring in de gezondheidszorg. Daar heb ik geleerd om het beste uit mensen te halen. Ik begrijp de tijdgeest van de gezondheidszorg en ik kan deze krachtig verbeelden. Ik kom goed tot mijn recht in sociaal geëngageerde opdrachten. Met een glimlach en een knipoog geef ik elk verhaal een eigen gezicht.
Tatjana Bozic
Het vertellen van visuele verhalen is twintig jaar mijn beroep en passie. Na mijn afstuderen aan de film academie heb ik overal waar ik woonde films gemaakt, van Amsterdam tot Moskou, van Zagreb tot London. Ik heb in die tijd meer dan twintig documentaires gemaakt en een dozijn korte promotiefilms. Mijn laatste grote documentaire 'Happily ever after' was te zien op meer dan 30 film festivals over de wereld en had zijn eigen bioscoop vertoningen in Europa. bekroond met een gouden kalf en vele andere prijzen en nominaties beschouw ik ‘Happily ever after’ als mijn grootste prestatie tot nu toe. Complexe producties, korte films, promotiefilms of documentaires, ik stop er alles in wat ik heb.
Jacob Gesink
Op een regenachtige woensdag avond, waar anderen een tv show kijken of een stukje joggen, vind je mij genoegzaam kijken naar de opening scene van een Italiaanse cult klassieker. Die kijk ik vijf keer achter elkaar, gebiologeerd van begin, tot net na het begin. De ruwe boevenkop die het scherm vult, het zweet loopt over zijn gezicht, en bam! de vlakte van een uitgestreken droge wildernis. Visuele verhalen vertellen in haar meest verfijnde variant. Zoals een eekhoorn in de herfst ben ik bezig met beeld te vertalen in verhalen. Zou iemand mij vragen wat er nodig is om filmmaker te zijn, antwoord ik: 'wat doe je op een woensdag avond?'